Članki

20210413 114212

Dopis – informacije za obiskovalce

By: | Tags: | Comments: 0 | 1 septembra, 2021

Dom upokojencev Domžale

Karantanska cesta 5

1230 Domžale                                                          

Domžale, 30.8.2021

 

Spoštovani svojci!

Z veseljem vam sporočamo, da življenje znotraj našega doma poteka sproščeno, izvajamo aktivnosti, da se družimo in ohranjamo domačnost.

Kljub vsemu pa se moramo zavedati, da večina naših stanovalcev v povezavi z zbolevanjem za COVID-19 spada med ranljivo skupino prebivalstva. Zato je potrebno, da tudi v času, ko epidemija nalezljive bolezni COVID-19 ni razglašena, še naprej ravnamo previdno in upoštevamo preventivne ukrepe z namenom zmanjševanja tveganja ponovnega vnosa virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

S strani Ministrstva za zdravje smo dne 13.7.2021 prejeli usmeritve vezane na obiske v socialnovarstvenih zavodih[1], ki narekujejo sledeče ukrepe:

 1. OBISKI
 • Vsi obiskovalci se morajo obvezno zglasiti pri recepciji doma.
 • Obisk se omogoči osebam, ki imajo potrdilo o izpolnitvi PCT pogoja (bolezen so preboleli v zadnjih 180 dneh, bili so cepljeni proti SARS-CoV-2 ali imajo veljaven negativen test na SARS-CoV-2).
 • V kolikor obiskovalec potrdila o izpolnjevanju PCT pogojev nima, se opravi epidemiološko preverjanje kot do sedaj (merilec telesne temperature in evidenčni list se nahajata pri recepciji doma).
 • Število obiskovalcev se omeji na največ 2 zdravi osebi na stanovalca.
 • V kolikor prihajate z dopusta ali obiska kraja oziroma države, ki ima slabo epidemiološko sliko, vas prosimo, da obisk preložite za obdobje 14 dni.
 • Obvezno je potrebno nositi zaščitno masko v vseh prostorih doma (tudi v sobah stanovalcev), si razkužiti roke in vzdrževati razdaljo do drugih stanovalcev in obiskovalcev, kar še zlasti velja za obiske, ki potekajo v dvoposteljnih sobah.
 • Prosto sprehajanje po domu ni dovoljeno. Zadržujete se lahko samo v sobi stanovalca, h kateremu ste prišli na obisk, vsekakor pa priporočamo, da čas obiska preživite zunaj doma, na terasi kavarne ali na klopcah pred domom, v kolikor je to le mogoče.

Zaradi lažje organizacije dela, vas iskreno prosimo, da svojci, ki imate možnost, pokličete stanovalce na mobilni telefon in se dogovorite za uro obiska ter da vas stanovalci pričakajo že v avli ali v kavarni. S tem se bomo izognili nepotrebnemu čakanju in zadrževanju pri recepciji.

 1. ČAS OBISKA OD PONEDELJKA DO NEDELJE

Dopoldan od 9.30 – 11.30

Popoldan od 14.15 – 18.00

 Vljudno vas prosimo, da skušate upoštevati zgoraj navedene ure in obisk prilagodite delovnim procesom v domu in ne prihajate v času nege stanovalcev. V tem času namreč časovno ne utegnemo pripravljati stanovalce na obisk oziroma izvajati transport iz etaž na recepcijo doma.

 1. IZHODI STANOVALCEV OZIROMA ODHODI DOMOV

 

 • Izhodi stanovalcev so mogoči ob predhodni individualni najavi v socialni službi ali pri vodji tima zdravstvene nege in oskrbe (diplomirana medicinska sestra).
 • Ob najavi izhoda stanovalcev, prosimo, da nas svojci seznanite s svojim PCT statusom (precepljenosti oziroma prebolelosti COVID-19 ali morebitnim tedenskim izvajanjem testiranja).
 • V primeru, da PCT status svojcev ni izpolnjen, bomo stanovalce, ki niso preboleli COVID-19 ali niso cepljeni, ob vrnitvi v dom namestili v sobo v  t.i. sivi coni za obdobje 5 dni. Šesti dan bo izveden PCR test in ob negativnem izvidu bo stanovalec nameščen v svojo matično sobo.
 • Obiske v času namestitve s sivi coni odsvetujemo.
 1. KAVARNA

 

 • Skladno z Odlokom o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, izdanega s strani Vlade RS, je za postrežbo v notranjih prostorih kavarne potrebno izpolnjevati PCT pogoj.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov ter da na obiske prihajate le popolnoma zdravi. Samo na ta način bomo lahko zaščitili naše stanovalce in se izognili ponovnemu vnosu virusa SARS-CoV-2 v naš dom.

 Predvsem pa vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

Dom upokojencev Domžale

 

 

                                                                                                           Direktorica:

                                                                                    mag. Nataša Zalokar, univ. dipl. soc.

Zdravstveno varstvo obiskovalci- epidemiološka slika – V2

[1] https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZ/DOKUMENTI/Koronavirus/izvajalci-zdravstvenih-storitev/Priporocila-za-preprecevanje-in-zajezitev-okuzb-z-virusom-SARS-Cov-2-v-SVZ-12072021.pdf

DOSTOPNOST