Članki

Izlet po Ljubljanici

By: | Tags: | Comments: 0 | 18 septembra, 2012

V torek, lahko bi rekli zadnji topel pravi poletni dan, smo se odpravili na izlet z ladjo po Ljubljanici. V veselem pričakovanju smo se ob pol desetih podali na avtobus.Vožnja je bila zelo zanimiva, slišali smo zanimivosti in posebnosti krajev mimo katerih smo se peljali. Na ladjo Teater smo se vkrcali na Prulskem pristanu, kjer so poskrbeli za lažji dostop z invalidskimi vozički. Posedli smo se na udobne fotelje in ladja je krenila proti toku v smeri Vrhnike.Pprijetna, mirna vožnja in naša spremljevalca gospod Jože s harmoniko in gospa Angelca so pričarali enkratno veselo vzdušje. Občudovali smo zeleno magično oklico z mogočnimi vrbami žalujkami, barvitim glogom, krhliko in leskami, na vodni površini so nas spremljale račke, ki se za nas niso kaj dosti zmenile. Res so bili trenutki, ki smo jih želeli ohraniti, zato smo se veliko fotografirali v tem svojevrstnem zelenem ambientu. Pot smo nadaljevali mimo Rakove Jelše do Črne vasi kjer je ladjica obrnila, bil pa je že čas za kosilo, ki ga je pripravila moška ekipa. Teknile so nam slastne jedi z žara, pa tudi sladica na koncu. In že smo se približevali staremu mestnemu jedru, kjer smo s te svojevrstne račje perspektive opazovali arhitekturne znamenitosti naše prestolnice.

Občudovali smo obnovljeno sprehajališče na Špici,Gallusovo nabrežje, Čevlarski most, Frančiškansko cerkev, Tromostovje, tržnico, Zmajsko most in pa seveda posebno najnovejšo atrakcijo Mesarski most s ključavnicami. V vožnji skozi mesto je vladalo posebno veselo vzdušje, večina udeležencev si je želela dobro ogledati te znamenitosti, zato smo se zbrali spredaj tik ob ograji, ljudje z obrežja in z mostov so nas pozdravljali, nam mahali in tudi fotografirali so nas.

Gospa Ana Travenšek je povedala:« Vožnja je bila zelo lepa, dan je bil čudovit, sedeži v ladji so bili udobni, hrana čudovita, postrežba odlična, plesali smo in uživali. Nič nam ni manjkalo vse je bilo odlično. Najbolj zanimiv pa je bil stekleni most, ter ključavnice, ki visijo, saj sem prvič to videla. Tudi zaposleni so bili zelo prijazni in v redu moram vas pohvaliti. Tako, da smo vsi bili veseli in se imeli lepo, malo pa smo bili tudi utrujeni. Upam, da bomo takšne dogodke še imeli«.

DOSTOPNOST