Članki

IMG 20150908 124835440 1 scaled

NAMESTO DNEVA ODPRTIH VRAT

By: | Tags: | Comments: 0 | 12 novembra, 2020

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

z vami želim deliti nekaj besed in misli, povezanih z dogajanjem v našem domu, odkar smo se soočili z epidemijo koronavirusa. V eni od prejšnjih objav ste lahko prebrali zapis sodelavke Sonje, ki skupaj z drugimi zaposlenimi v težkih delovnih pogojih skrbi za naše stanovalce. Stanje je resnično težko. Vsi naši zaposleni v vseh conah, vzpostavljenih v domu, vse svoje moči in energijo požrtvovalno usmerjajo v delo in skrb za stanovalce, ki nas v teh trenutkih še toliko bolj potrebujejo. Zavedamo se, da stanovalcem osebnega stika z vami – svojci in prijatelji – ne moremo nadomestiti, se pa trudimo vsaj malo polepšati jim dneve.

Naša ekipa zaposlenih dela v izredno težkih pogojih dela, a kljub temu izkazuje izredno kolegialnost, solidarnost in skrb tudi drug za drugega. Cel dom diha enotno, ves čas imamo v mislih, da bo tudi to stanje enkrat za nami. Svoje zaposlene resnično cenim in občudujem, občudujem njihovo moč in pripadnost našim stanovalcem, zaradi katerih smo tu. Iz dejanj svojih sodelavcev tudi sama vsak dan znova črpam moč. Zmogli bomo, verjamem, da bomo skupaj premagali virus. Ponosna sem na kolektiv, ki ga vodim. Žal pa od mojega priznanja zaposleni nimajo prav veliko. Peti protikoronski zakon je bil sprejet, sedaj čakamo na nadaljnja navodila.

Stanovalci se veselijo, ko se iz sive in rdeče cone vrnejo v svoje sobe, ki pa jih nekateri žal ne prepoznajo. Stanovalci, ki nimajo znakov okužbe, posamezno hodijo na domski vrt in uživajo v jesenskih barvah, ki nam jih ponuja narava. Zaposleni se trudimo vsem omogočiti kar se da normalno bivanje. Žal se tudi v našem domu soočamo z izgubami stanovalcev. Vsaka izguba je težka, boleča in nas vse prizadene. Zato je tako pomembno, da vsi dosledno spoštujemo vse preventivne ukrepe in preprečimo morebitno nadaljnje širjenje okužb.

Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem prostovoljcem in študentom, ki so nam priskočili na pomoč tudi na poziv Občine ter Slovenski škofovski konferenci, ki je prav tako zagotovila pomoč prostovoljcev, Centru za zaščito in reševanje ter vsakemu, ki nam pošilja pozitivne misli. Hvala tudi vsem svojcem, ki nas brezpogojno podpirajo.

V upanju, da se razmere čimprej normalizirajo in se spet vrnemo v običajno življenje, kar si vsi želimo, se vam zahvaljujem za razumevanje in podporo.

Hvala, ker ste z nami! ???

Nataša Zalokar, direktorica DU Domžale

DOSTOPNOST