Članki

IMG 20150908 124835440 1 scaled

Obvestilo oktober

By: | Tags: | Comments: 0 | 2 oktobra, 2020

Spoštovani stanovalci, svojci in prijatelji!

V DU Domžale s 7.10.2020 prehajamo na zimski urnik obiskov. Kot vam je vsem dobro znano, smo omejeni s skupnimi prostori. Zato bomo imeli rezervirane štiri prostore v kavarnici Vej‘ca in en prostor v avli Doma za obiskovalce.

Za obiske se je potrebno naročiti na recepciji. Telefonska številka recepcije je: 01/724-12-30. Ker je telefonskih klicev veliko, vas prosimo za strpnost in potrpežljivost v primeru, da ne uspete takoj priklicati informatorja.

Protokol obiskov je enak:

  • Vsak stanovalec ima lahko do tri obiske na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat.
  • V času obiska in gibanja na območju Doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno masko ali vizir.
  • Obiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …).
  • Začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci.
  • Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma (ne zdravstveni razlog), morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v Dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Stanovalcu bomo merili sedem dni telesno temperaturo in spremljali morebitno spremembo zdravstvenega stanja. Vsi ti vključno z uporabniki dnevnega varstva morajo v skupnih prostorih nositi masko. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.
  • Obisk naj traja največ ¾ ure. Le tako lahko zagotavljamo, da se boste vsi zvrstili.
  • Za stanovalce, ki imajo obiske v sobi , ostajajo enaka pravila kot do sedaj – predhodna najava in zaščitna oprema, ki jo zagotovi Dom.
  • Osebe v paliativni oskrbi (po dogovoru z lečečim zdravnikom) imajo izjeme pri obiskih.

Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju

Prišel je trenutek, ko moramo zaposleni, svojci in stanovalci skupaj odločno in dosledno narediti vse, kar je v naši moči, da preprečimo vnos virusa v Dom.

Od vseh vas pričakujemo odgovorno vedenje tudi takrat, ko niste na obisku v Domu in seveda ob obisku upoštevanje vseh omejitev in priporočil, zapisanih v tem sporočilu.

Kot smo že večkrat zapisali, je virus Covid-19 zelo nepredvidljiv, zatorej je odgovornost na vseh nas, da se vedemo odgovorno in vsa priporočila v celoti upoštevamo.

V primeru dodatnega slabšanja epidemiološke slike v okolju ali neupoštevanja omejitev s strani svojcev ali vnosa virusa v Dom bomo morali uvesti strožje omejitve pri obiskih ali neposredne stike s stanovalci celo ponovno ukiniti.

Ostanite z nami!

mag. Nataša Zalokar, direktorica

in ekipa Doma upokojencev Domžale

obvestilo 30.9.

DOSTOPNOST