Članki

images (2)

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM, 2. 11. 2020

By: | Tags: | Comments: 0 | 12 novembra, 2020

Spoštovani,

v nadaljevanju objavljamo misli sodelavke Sonje, ki tudi v teh težkih časih skupaj z drugimi zaposlenimi skrbi za naše stanovalce:

»V domu smo od 8. 10. 2020 na 13-urnem delovniku. Ena ekipa dela dva dni, druga medtem počiva, če temu rečemo počitek, saj tega počitka vmes skoraj ni, saj si z mislimi v domu. Delovniki so izjemno zahtevni v vseh conah; tako rdeči kot sivi coni, saj praktično belih con ni več. Bela cona je tista brez okužb, a smo zdaj toliko previdni, da je povsod vzpostavljena izolacija, ki zahteva popolno dodatno zaščitno opremo. Zaščitna oprema, v katero se oblečemo – npr. tajvek ali zaščitni plašč, maska FFP2, vizir, rokavice –, onemogoča sprotno hidracijo, saj se pod zaščitno opremo močno potimo. Dobro je treba razmisliti, kdaj boš šel na stranišče, kdaj boš pil, jedel. Pozabljaš na svoje potrebe, saj so potrebe stanovalcev v prvem planu.

Razmere za delo so res izredne, saj se moraš vsakič, ko zapustiš sivo cono, preobleči, poraba materiala pa je ob tem enormna. Gre tudi za velikansko porabo časa. Potrebujemo vsaj dve ločeni ekipi – tako čez dan kot ponoči –, ki delata vsaka v svoji coni, zaradi česar potrebujemo veliko več ljudi. Smo utrujeni, izžeti, obupani, ampak potem hitro najdemo moč, da spet z vsemi svojimi napori naredimo kar se da in še več, da vsi skupaj zmagamo, da ta val mine.

Vedno znova strese, ko slišimo, da so tudi sodelavke obolele, strah nas je za njih in tudi vsak izpad se pozna. Obremenitve so posledično še toliko večje. Vendar se ne damo! Smo rdeči, sivi, beli, mogoče še kakšni vmes, ampak gremo korak za korakom, z ure v uro, dan za dnem. In vemo, da bomo na koncu premagali ta virus.«

Hvala za ta zapis, ki dokazuje, v kako težkih delovnih razmerah delajo zaposleni, ne le v našem domu, temveč v vseh domovih za starejše.

Zahvaljujem se vsem sodelavcem, ki se trudijo po najboljših močeh poskrbeti za stanovalce, jim polepšati dneve in omogočiti kar se da normalno bivanje.

Hvala vsem svojcem, ki nas razumete, podpirate in ste z nami.???

Ostanite zdravi!

Nataša Zalokar, direktorica DU Domžale

DOSTOPNOST