Članki

prenos 3

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM, 24. 10. 2020

By: | Tags: | Comments: 0 | 25 oktobra, 2020

Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,

v DU Domžale je bilo od začetka vdora virusa COVID-19 pa do 24. 10. 2020 v domu odvzetih 233 brisov stanovalcev in 73 zaposlenih. Trenutno je v domu 48 pozitivnih stanovalcev, ki so nameščeni v rdeči coni, urejeni skladno z navodili. Dva obolela sta v bolnišnici. Oboleli se počutijo dobro, potek bolezni je pri večini asimptomatski.

Šest zaposlenih sodelavcev je pozitivnih na koronavirus.

Vseskozi spremljamo zdravstveno stanje tako stanovalcev kot zaposlenih, dnevno merimo telesno temperaturo stanovalcem in zaposlenim, večino komunikacije z zunanjimi izvajalci izvajamo prek video povezav, pri izvajanju delovnega procesa nosimo ustrezno zaščitno opremo. K nošenju zaščitnih obraznih mask in izvajanju ostalih preventivnih ukrepov spodbujamo tudi stanovalce.

Stanovalcem, ki se glede na dane razmere počutijo dobro, zagotavljamo vso potrebno oskrbo in zdravstveno nego. Dodatno jim zagotavljamo sokove in sadje. Zaposleni delajo v izredno težkih delovnih razmerah. a so hkrati močni, pripadni, združeni z enim samim ciljem – premagati nevidnega sovražnika. Prepričana sem, da bomo iz te bitke izšli kot zmagovalci.

Obiski so izjemoma dovoljeni le stanovalcem v paliativni oskrbi na način ena zdrava oseba naenkrat.

Svojce vabimo, da stanovalcem napišejo kakšno pismo ali jim pošljejo elektronska sporočila na elektronske naslove v socialni službi, na recepciji lahko naročijo videoklic. Tudi za vse informacije s strani zdravstvene nege se lahko naročijo na recepciji. Diplomirane medicinske sestre pokličejo svojce nazaj takoj, ko utegnejo. Zaposleni bomo poskrbeli, da bodo posredovana sporočila prebrana stanovalcem. Svojcem se ob tem zahvaljujem za razumevanje.

Medsebojni stik, četudi virtualen, v naša življenja vnaša osebno noto in nam daje občutek, da smo videni, slišani in razumljeni. Veselimo se trenutka, ko stiki ne bodo več potekali le virtualno, a do takrat je pred nami še zahtevno obdobje. Verjamemo, da nam bo z vašo pomočjo in razumevanjem uspelo.

Dnevnega varstva zaenkrat ne izvajamo.

Za aktualne informacije o stanju v našem domu spremljajte našo spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljamo najnovejše informacije.

Hvala vsem za podporo in ostanite zdravi!

 Nataša Zalokar, direktorica DU Domžale

DOSTOPNOST