Članki

124794923 3119752578128571 8385288783568896968 o

Praznični utrinki iz Doma upokojencev Domžale

By: | Tags: | Comments: 0 | 17 decembra, 2020

Kljub napornim, težkim in omejujočim mesecem, je pot k nam našlo kar nekaj glasbe, voščil ter dobre volje iz vsepovsod.

Rdeči noski so naši gostje enkrat na mesec in tudi v teh časih niso pozabili na nas. Nekajkrat smo se videli preko videoklicev, v mesecu novembru pa so nam priredili parado okrog Doma. Pričakujemo, da nam bodo nasmeh na obraz narisali tudi v teh prihajajočih prazničnih dneh.

Obiskale so nas tudi gospe iz Društva podeželskih žena Blagovica – Trojane. Za nas so spekle slastne piškote in izdelale čudovite voščilnice, katere smo nato razdelili med stanovalce. S pomočjo harmonikarja, so okrog Doma odmevale pesmi, ki so našim stanovalcem tako ljube.

Poti k nam pa ni pozabil niti prvi izmed dobrih mož – Sv. Miklavž, če smo natančni kar dva. Eden izmed njih se je sprehodil okrog Doma in pozdravil stanovalce skozi okna, drugi pa je v spremstvu parkeljna in angela naše stanovalce in zaposlene obiskal v Domu. Prav vsi smo bili zapisani v zlati knjigi. Miklavž nas je nagovoril s spodbudnimi besedami, skupaj smo zapeli kar nekaj pesmi in močno smo se razveselili drobne pozornosti, ki nam jo vedno prinese. Ta dan je bil poln veselja in optimizma.

Lions Klub Domžale nam je podaril čisto pravo jelko, ki sedaj krasi prostore naše recepcije. Pričarala je pravo praznično vzdušje. Naš Dom pa je z vsakim dnem bolj poln prednovoletnega pričakovanja, saj zaposleni pridno skrbimo za okrasitev.

Na nas nikoli ne pozabijo otroci iz bližnjih vrtcev in šol, ki nam pošiljajo video posnetke z lepimi pozdravi, letos smo prejeli ogromno voščilnic, spodbudnih plakatov …. Karitas poskrbi za praznično obdarovanje in pomoč pri Miklavževanju. Svojci nam sporočate pozitivne misli in nam dajete energijo, velikokrat tudi v obliki kave in česa sladkega.

Vsem se želimo iz srca zahvaliti, za vašo pripravljenost, čas, dobro voljo in lepe želje. Tudi zaradi vas, so naši dnevi lepši in komaj čakamo, da si bomo lahko še bližje!

Avtorica: Jerneja Bernot, Dom upokojencev Domžale

DOSTOPNOST