Članki

dsc 0816 copy1

Prednovoletno druženje v Prijaznem domu srčnih ljudi

By: | Tags: | Comments: 0 | 9 januarja, 2018

Zakorakali smo že globoko v veseli december. Na to nas ne opozarjajo samo okrašene ulice, trgovine, poslovni prostori, stanovanja in podobno. V veselem decembru se zvrstijo tudi mnoge prednovoletne zabave, kjer se zbrani v skupnem druženju poveselijo, seveda v tistem pravem božično-novoletnem vzdušju.

Prav takšno prednovoletno prireditev so v četrtek, 28. decembra 2017, pripravili v Domu upokojencev Domžale, kjer so ob kulturnem programu poskrbeli, da so njihovi stanovalci doživeli res pravi božično-novoletni utrip. In kar je najbolj pomembno, da so ga doživeli skupaj ob druženju.

Dom upokojencev Domžale, Prijazen dom srčnih ljudi, ne pomeni konec, temveč pomeni nov začetek. Tako kot mesec december, ne pomeni konec, ampak ga preživljamo v pričakovanju nečesa novega. V pričakovanju praznikov, ko smo skupaj s svojimi dragimi, z družinskimi člani, s prijatelji ali pa s sodelavci tukajšnjega doma, ki skrbijo za oskrbovance in mnogokrat poskrbijo tudi za lepo besedo in stisk roke, ki marsikomu polepša dan. Pa tudi kulturni program imajo zelo bogat, saj skoraj ne mine dan, da ne bi katero društvo ali skupina prišla v dom in polepšala dan oskrbovancem. Skrbijo pa tudi za duhovno plat oskrbovancev, saj imajo tudi svete maše.

“Naj bo topline in stiskov rok v letu, ki prihaja, čim več. Naj bodo prihajajoči prazniki lepi, doživeti in sproščeni. Naj bo preostanek decembra takšen, kot je današnje popoldne, vesel!«, je dejala direktorica Doma upokojencev Domžale mag. Nataša Zalokar.

V kulturnem programu je nastopila “Nova zarja”, domski pevski zbor zaposlenih, za glasbo in ples pa je poskrbel Beneški fant Tomaž Kobol. Ker brez »Silvestrskega poljuba« in napeva »Kolkor’ kapljic tol’ko let« ni pravega prazničnega vzdušja, so ju ob kozarcu penine ali soka zapeli ter nazdravili. Postregli pa so tudi z novoletno torto. Seveda pa niso pozabili pomahati skorajšnjemu zaključku leta 2017 in se z lepimi željami za leto 2018, ob sproščenem vzdušju, plesu, glasbi in pozitivnih misli, zabavali še v pozne popoldanske ure.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

DOSTOPNOST