Članki

93933277 2519983244772177 5798809013332213760 o

V Domu upokojencev Domžale se trudimo, da stanovalcem polepšamo dneve

By: | Tags: | Comments: 0 | 22 aprila, 2020

Dom upokojencev Domžale je že pred dobrim mesecem dni, za vse obiskovalce, zaprl svoja vrata. Sprejeli smo kar nekaj ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. Kljub temu, se zaposleni trudimo, da našim stanovalcem polepšamo dneve in ohranjamo rutino.

Vsi že močno pogrešajo skupinska druženja ob telovadbi ter obrokih. Kadar se le da, izkoristimo toplo vreme in se v medsebojni varni razdalji, na naši terasi nastavljamo soncu, razmigamo telo in možgane, odigramo partijo kart, domin, spijemo kavo, pojemo pesmi, se sladkamo s sadno kupo …

Seveda v tem času nismo pozabili na naš vrt – posadili smo krompir in sedaj komaj čakamo poletje, da ga bomo lahko spekli ter imeli piknik.

 

   

 

Stanovalci in svojci so izredno veseli, da so jim omogočeni video klici. Oglasili so se nam tudi Rdeči noski, ki so prej redno prihajali enkrat mesečno, sedaj pa se vidimo preko računalnika.

Hvaležni smo za vso tehnologijo, ki nam omogoča stike, vendar nič ne more nadomestiti toplega stiska rok, objema, druženja – biti skupaj. Kljub vsemu, nam dobre volje ne manjka. Želimo si, da ostanemo zdravi ter z optimizmom zremo naprej.

Avtorica: Jerneja Bernot; Foto: Dom upokojencev Domžale

DOSTOPNOST