Članki

op

Domžale preplavili številni Božički, ki so tekli za dober namen

By: | Tags: | Comments: 0 | 19 decembra, 2017

3. Dobrodelni Božičkov tek in pohod

Kar 180 Božičkov in še kopica malih Božičkov se je v soboto, 16. decembra 2017, v Domžalah udeležilo 3. Dobrodelnega Božičkovega teka in pohoda. Vsem sodelujočim je bilo skupno to, da so z udeležbo tekli ali pa hodili za dober namen. Zbrana sredstva, ki so prišla iz naslova prijavnin, letos so zbrali 1.560 evrov, bodo organizatorji iz Športnega društva Otok športa, namenili Domu upokojencev Domžale za nakup nadgradnje motomeda, ki je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih oziroma za vadbo iz postelje.

Dobrodelni Božičkov tek, že tretji po vrsti, ki ga vsako leto v soorganizaciji Občine Domžale in Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, za dober namen organizira Športno društvo Otok športa, je bil tudi letos pravi praznični dogodek.

Letos je za dober namen teklo 180 odraslih Božičkov.

Poleg številčne udeležbe, letos se je teka in pohoda udeležilo 180 odraslih udeležencev in še kopica malih otrok, ki so tekli ali pa se udeležili pohoda z božičkovimi kapicami ob spremljavi Godbe Domžale, so organizatorji poskrbeli za bogat spremljevalni program. Udeleženci prireditve so se lahko fotografirali z Božičkom v “zimski idili” in fotografijo prejeli takoj, se pomerili v igri Tarča za simpatične nagrade in okrasili Jelko Želja. Na koncu pa je vse čakalo še sladko presenečenje – torta.

Na koncu je sledil še razrez torte.

Letos so organizatorji poleg otroškega teka, ki je bil dolg 400 metrov, pripravili tri tekaške oziroma pohodniške trase za odrasle in sicer na 4, na 7 ali 10 kilometrov. Udeleženci so se med tekom oziroma pohodom okrepčali s toplim čajem in piškoti na okrepčevalnici pri mostu na Viru, na cilju, ki je bil tako kot start na domžalskem stadionu, pa so jih čakale palačinke. Nekateri udeleženci so zaradi boljše varnosti tekli tudi z nočnimi svetilkami. Organizatorji so tudi letos nadaljevali s projektom Moja zvezda, v okviru katerega so izdelali lampijone in z njimi osvetlili stadion ter tekaško pot ob Bistrici. V projektu so sodelovale okoliške šole in vrtci.

 

Po besedah Marka Erharta iz Športnega društva Otok Športa, so prvo leto zbrana sredstva namenili dvema mamicama samohranilkama s predšolskimi otroki iz občine Domžale. Lansko leto so zbrana sredstva namenili Zavodu Ciruis iz Kamnika za otroke s posebnimi potrebami, za nakup konja za hipoterapijo. Letos pa so se odločili, da bodo zbrana sredstva od prijavnin podelil Domu upokojencev Domžale za nakup nadgradnje motomeda, ki je prilagojeno sobno kolo za osebe na invalidskih vozičkih oz. vadbo iz postelje. »Najbolj nas veseli to, da se je številka udeležencev letos izredno povečala. Lani se je teka udeležilo sto tekačev, letos pa že sto osemdeset in kopica otrok. Na kar smo zelo ponosni, saj bo tudi zbrani znesek v višini 1.560 evrov dosegel svoj namen,« je povedal Marko Erhart, ki ni skrival zadovoljstva nad izvedbo in udeležbo na letošnjem 3. Dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu. Direktorici Doma upokojencev Domžale mag. Nataši Zalokar je izročil simbolični bon, katera se je tako organizatorjem, kot udeležencem v imenu njihovih oskrbovancev in zaposlenih zahvalila za to lepo dobrodelno gesto.

Udeležence dobrodelne tekaške prireditve, ki jo je povezovala Nina Mav Hrovat, je pozdravila tudi podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec.

Marko Erhart je direktorici Doma upokojencev Domžale mag. Nataši Zalokar predal simbolični bon v višini 1.560 evrov, ki so jih zbrali na dobrodelnem teku.

Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem sponzorjem in prostovoljcem, ki so poskrbeli za izvedbo prireditve ter seveda vsem udeležencem, ki so z udeležbo na 3. Dobrodelnem Božičkovem teku in pohodu poskrbeli, da bo realiziran letošnji dobrodelni projekt, ki bo poskrbel, da bodo prihajajoči božično-novoletni prazniki še bolj prijetni.

DOSTOPNOST