Članki

92605561 2500546656715836 3843356703210864640 o

Najlepše stvari so tista drobna presenečenja

By: | Tags: | Comments: 0 | 10 aprila, 2020

Trenutne razmere zaradi epidemije koronavirusa najbolj občutijo starostniki v domovih za ostarele, ki so zaradi starosti izjemno ranljiva populacija, katero je potrebno v tem trenutku še posebej zaščititi. Zaradi ukrepov in navodil so odrezani od sveta in svojih najdražjih, kar za večino ni lahko. Prav zaradi tega potrebujejo spodbudo, pozornost in tiste malenkosti, ki jim polepšajo dneve. Varovancem Doma upokojencev Domžale so danes razveselili trije domžalski glasbeniki, tudi člani Godbe Domžale, ki so na pobudo Civilne zaščite Občine Domžale za njih pripravili mini koncert.

 »Najlepše stvari so tista drobna presenečenja, ki lepšajo vsakdan in ravno zaradi tega smo danes na pobudo Civilne zaščite Občine Domžale presenetili naše občane v Domu upokojencev Domžale. Lepa hvala Mateju Primožiču in Poloni Mežnar, ki sta prepevala ter Damjanu Tomažinu, ki ju je spremljal na harmoniki, vsi trije pa so pričarali čudovito vzdušje,« je za naš portal povedala podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec, ki je skupaj s poveljnikom Civilne zaščite Občine Domžale Markom Žagarjem prisostvovala na mini koncertu, ki so ga trije glasbeniki pripravili na sosednjem parkirnem prostoru, varovanci in zaposleni pa so jih spremljali na ploščadi doma. Vmes so seveda tudi prepevali z glasbeniki.

»Občina Domžale, Civilna zaščita in glasbeniki Godbe Domžale so pripravili mini koncert zimzelenih melodij. Varovanci doma so tako lahko ob telovadbi uživali tudi ob slovenskih zimzelenčkih. Lepo je vedeti, da ob teh težavah nismo sami,« je dejala mag. Nataša Zalokar, direktorica Doma upokojencev Domžale, ki je tudi z osebjem in varovanci uživala ob glasbi in telovadbi. Je pa za naš portal še povedala, da so zelo ponosni na vse javne službe v Domžalah in sicer od Občine, Civilne zaščite, Zdravstvenega doma, gasilcev, tabornikov …, ki jim v teh dneh vedno radi priskočijo na pomoč.

Do danes v Domu upokojencev Domžalah s koronavirusom ni bil okužen nihče. Mag. Zalokarjeva upa in si želi, da bi tako ostalo vse do konca. Prav tako nam je še povedala, da so jim ravno danes malo pred koncertom iz  Štaba Civilne zaščite Občine Domžale dostavili drugo pošiljko nujno potrebne zaščitne opreme.

Vse velikonočne dogodke, kot so velikonočni obredi, maše, blagoslov jedi in vstajenjsko mašo pa bodo spremljali na našem portalu, za kar se že v naprej zahvaljujejo. Spremljajo pa tudi dnevne maše, ki jih vsak dan predvajamo na našem portalu. Ob koncu pa je še dodala: »Hvala in še enkrat vsem hvala! Hvala, ker ste z nami!«

      Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, DUD

DOSTOPNOST