Članki

Naš prijatelj Luks

By: | Tags: | Comments: 0 | 10 maja, 2012

Vsesplošno znano dejstvo je, da imajo živali zelo ugoden vpliv na počutje in zdravje ljudi. Strokovnjaki pravijo, da že gledanje živali človeka pomirja, ga varuje pred stresom, izboljšuje socializacijo… Stik in božanje živali pa človeka osrečuje in vzbuja občutke obojestranske naklonjenosti in brezpogojnega prijateljstva.

Zato smo v DU Domžale že nekaj časa razmišljali, da bi tudi za naše stanovalce izkoristili ugodne učinke druženja s štirinožnim prijateljem. Seveda so bili razlogi za in proti, saj je pes tudi odgovornost.

Ideja pa je popolnoma dozorela, ko se je nekega pomladnega dne k nam zatekel prijazen labradorec, ki se je vsem po vrsti dobrikal Ob koncu dneva si je večina želela, da bi ostal kar pri nas. Vendar oglas na radiu Hit je opravil svoje in lastnica ga je prišla iskat. Bili smo kar žalostni in želja, da bi imeli psa je postala močnejša od glasov proti. Posvojili smo psa Luksa iz zavetišča na Gmajnici. Večini se je takoj prikupil s svojo milo, mirno in hvaležno naravo takoj prikupil, drugi pa so se v naslednjih dneh tudi znebili nezaupanja. Takoj so se izmed stanovalk javile gospe, ki ga sprehajajo, češejo, hranijo – nasploh skrbijo zanj. Božamo in crkljamo ga pa vsi. Res se ima dobro naš Luks, ker ima ves čas ljudi okoli sebe, vsakomur pa je pri srcu toplo, ko da tačko ali položi glavo v naročje. Usta se razširijo v vesel nasmeh:« O ti moj Luksi ti, si pa res priden«.

Mojca

 

DOSTOPNOST