Članki

IMG 20150908 114148724 2

Obvestilo september

By: | Tags: | Comments: 0 | 16 septembra, 2020

Zaradi bistvenega poslabšanja epidemiološke slike v Sloveniji in tudi območju UE Domžale, vas ponovno prosimo za pomoč in sodelovanje. Prišel je trenutek, ko moramo svojci, zaposleni in stanovalci skupaj odločno in dosledno narediti vse, kar je v naši moči, da preprečimo vnos virusa v Dom. Dnevno nas kličejo zaskrbljeni svojci in nas opozarjajo, da nekateri obiskovalci (svojci naših stanovalcev) ne upoštevajo navodil. Neodgovorno obnašanje bistveno povečuje možnost vnosa virusa in življenjsko ogroža starejšo populacijo – naše stanovalce.

Svojci nas prosijo naj neodgovorno vedenje preprečimo – tega pa ne moremo narediti brez vaše pomoči. Zato vas zaposleni prosimo, da ob vsakokratnem obisku dosledno upoštevate naslednja navodila:

  • Vsak stanovalec ima lahko do tri obiske na teden, pri tem, da na obisk lahko pride le ena zdrava oseba na enkrat. To velja tudi za obiske v parku, na terasi in vrtu
  • V času obiska in gibanja na območju Doma morate obvezno neprekinjeno nositi zaščitno obrazno masko
  • Obiskovalci ste dolžni upoštevati splošna navodila ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja …)
  • začasno na obisk ne prihajajo mladoletni obiskovalci in otroci
  • Še vedno odsvetujemo odhode stanovalcev domov ali kamorkoli izven območja Doma. Če se v nujnih primerih odločite za odhod izven Doma (ne zdravstveni razlog), morate pri izhodih iz okoliša Doma maksimalno upoštevati vse priporočene varovalne ukrepe. Ob vrnitvi stanovalca v Dom ste dolžni predložiti seznam oseb in kontaktno številko, s katerimi je bil stanovalec v zunanjem okolju v stiku. Stanovalcu bomo merili sedem dni telesno temperaturo in spremljali morebitno spremembo zdravstvenega stanja. Vsi ti vključno z uporabniki dnevnega varstva morajo v skupnih prostorih nositi masko. Dom ne more prevzemati odgovornosti za morebiten vnosa virusa v Dom zaradi neupoštevanja navodil ob izhodih.
  • Prosimo vas, da na obisk pridete le, če ste zdravi, če niste bili v stiku z okuženimi ali osebami, ki so v karanteni in če niste bili na rizičnem območju
  • Zaradi slabšanje epidemiološke slike vam ODSVETUJEMO OBISKE V NAŠEM DOMU VSAJ 14 DNI PO VRNITVI IZ TUJINE OZ. ČE STE BILI V TESNEM STIKU Z OSEBO, KI JE BILA V TUJINI OZ. JI JE BILA ODREJENA KARANTENA.
  • Obiske bomo še naprej omogočali v avli Doma in v Vej‘ci. Ker teh površin ni veliko, vas v primeru slabega vremena prosimo, da vaš napovedan obisk skrajšate, da se lahko vsi zvrstite.
  • Izjema za obiske v sobi ostajajo stanovalci, ki se poslavljajo, stanovalci, ki ne zmorejo več posedanja in stanovalci, ki ob odsotnosti svojca odklanjajo hrano/pijačo. Obisk v sobi je ob obvezni uporabi zaščitne opreme, ki jo zagotovi Dom, omejen na 1 uro.

 

Obiskovalci se na obisk obvezno najavite na telefonsko številko recepcije Doma: 01/724-1230

Obiski bodo potekali po razporedu vsak dan v tednu med 9.30 in 11.15 uro ter med 13.30 in 16.15 uro.

Od vseh vas pričakujemo odgovorno vedenje tudi takrat, ko niste na obisku v Domu in seveda ob obisku upoštevanje vseh omejitev in priporočil, zapisanih v tem sporočilu.

Kot smo že večkrat zapisali, je virus Covid-19 zelo nepredvidljiv, zatorej je odgovornost na vseh nas, da se vedemo odgovorno in vsa priporočila v celoti upoštevamo.

V primeru dodatnega slabšanja epidemiološke slike v okolju ali neupoštevanja omejitev s strani svojcev ali vnosa virusa v Dom bomo morali uvesti strožje omejitve pri obiskih ali neposredne stike s stanovalci celo ponovno ukiniti.

Ostanite z nami!

Ekipa Doma upokojencev Domžale

Obvestilo pdf.

DOSTOPNOST