Članki

22048142 1217996158304232 7667896608634633158 o

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM, 25. 11. 2020

By: | Tags: | Comments: 0 | 26 novembra, 2020

Spoštovani,

v DU Domžale je trenutno s COVID-19 okuženih 11 stanovalcev in trije zaposleni, ki so izven delovnega procesa. Z veseljem sporočamo, da je doslej okužbo z virusom prebolelo 45 stanovalcev, kar nam vliva dodatno moč in energijo za naprej.

Zdravstveno stanje stanovalcev ves čas spremljamo in skušamo skladno z delovnimi obveznostmi po svojih najboljših močeh o vseh spremembah zdravstvenega stanja, morebitnih pozitivnih rezultatih brisov in preselitvah stanovalcev nemudoma individualno obveščati svojce.

V domu se v ustaljene tirnice vračajo dejavnosti, kot sta delovna terapija in fizioterapija. Pri njihovem izvajanju nam pomagajo tudi študentje fizioterapije ter prostovoljci. Stanovalce spodbujamo k sprehodom po domskem vrtu, ki v soncu razveseljuje z jesenskimi barvami. Težje pomične in nepomične stanovalce ob lepem vremenu ven peljejo sodelavci in prostovoljci, ki se jim za pomoč iskreno zahvaljujem.

Še naprej vas prosimo za dosledno spoštovanje vseh navodil in ukrepov, namenjenih preprečevanju širjenja okužb. Glede na resno epidemiološko stanje v državi je namreč verjetnost vdora okužbe v dom kljub upoštevanju vseh priporočil velika, zato je še toliko bolj pomembno, da se vseh ukrepov vsi držimo. Ko do okužbe pride, se ta hitro razširi, saj je takšna narava virusa, domovi pa niso grajeni za izvajanje tovrstne oskrbe in ne moremo v celoti preprečiti prenosa okužbe med stanovalci. Stanovalci v domu živijo, se obiskujejo, se rokujejo, si med seboj pomagajo, ker je to njihov dom in njihov način življenja. Virus se lahko tako razširi kljub temu, da upoštevamo priporočila stroke, in kljub temu, da delamo dobro. Ker nam je mar, zaposleni v domu delamo vse, kar je v naši moči, da preprečimo nadaljnje širjenje okužb.

Ob bližajočih se praznikih vas vabimo, da svojca v domu razveselite s kakšno praznično, družinsko fotografijo, z video posnetkom, ki mu bo pričaral nasmeh na obraz, ali spodbudnim e-pismom. Fotografije, kratke video posnetke ali e-pošto nam pošljite na e-naslov darja.rems@ssz-slo.si in naši zaposleni bodo stanovalcem z veseljem posredovali, prebrali oziroma predvajali vaša sporočila. Prav tako se bomo potrudili zabeležiti njihov odziv na prebrana oziroma predvajana sporočila, ki vam jih bomo poslali. Še vedno vas vabimo tudi, da se na recepciji (01/724 12 30 ali 040 361 621) dogovorite za video klic s svojcem. Ob glasu vam drage osebe boste tako lahko videli tudi njen nasmeh, vaši najdražji pa se bodo razveselili vašega obraza.

O aktualnih razmerah in novicah v domu vas bomo še naprej redno obveščali na spletni strani in na Facebooku.

Hvala vsakemu posebej za izkazano podporo.

Hvala, ker ste z nami!

Nataša Zalokar, direktorica DU Domžale

DOSTOPNOST