Članki

images 7

Obvestilo v zvezi s koronavirusom na dan 19. 10. 2020

By: | Tags: | Comments: 0 | 20 oktobra, 2020

Domžale, 19. 10. 2020

V DU Domžale so bili od vdora virusa COVID-19 v dom do danes skupno odvzeti brisi 153 stanovalcem in 51 zaposlenim. Pozitiven je bil test pri 25 stanovalcih, 1 oseba je v UKC Ljubljana žal umrla, 1 oseba je bila dane odpeljana na bolnišnično zdravljenje. Nekaj rezultatov še čakamo. Stanovalci, pri katerih je bila potrjena okužba, so nameščeni v rdečo cono v domu. Pri zaposlenih je bila potrjena ena okužba. Zaposleni je bil nemudoma izločen iz delovnega procesa.

Skupno število pozitivnih testov: 25 stanovalcev, 1 zaposlen

V skladu z navodili epidemiološke službe in internimi protokoli imamo vzpostavljeno rdečo cono, v katero je možen dostop le z dvorišča doma. Vsi stanovalci v rdeči coni se počutijo dobro in večina ni razvila simptomov, ki so značilni za okužbo s COVID-19.

Zaposleni ves čas pozorno spremljamo zdravstveno stanje stanovalcev in ob spremembah obvestimo zdravstveno službo in svojce stanovalcev. V primeru preselitve stanovalcev v sivo cono ter odvzemu brisa in rezultatih brisa vse svojce obvestimo individualno ob preselitvi in takoj po prejemu izvidov odvzetih brisov. V primeru neposrednega stika zaposlenih z na COVID-19 pozitivno osebo, zaposlene samoizoliramo in naredimo vse potrebno, da do širjenja okužbe ne bi prišlo.

Dom vsakodnevno razkužujemo – danes pa nam bodo pri tem pomagali zaposleni iz Centra za reševanje in zaščito Domžale, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Še naprej izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe.

Dom ostaja za obiskovalce do nadaljnjega zaprt. Še naprej veljajo vsi ukrepi, navedeni v prejšnjih sporočilih (možnost video klicev, razvoz kosil in osebni prevzem obrokov).

Za aktualne informacije o stanju v našem domu spremljajte našo spletno stran ali stran na Facebooku, kjer redno objavljamo najnovejše informacije.

Hvala vsem za razumevanje, izkazano podporo ter pozitivne, spodbudne misli.
Nataša Zalokar, direktorica DU Domžale

 

DOSTOPNOST