Članki

Spominčice v Cankarjevem domu

By: | Tags: | Comments: 0 | 10 maja, 2012

Pevski zbor DU Domžale Spominčice smo že 12 let zaporedoma sodelovale na srečanjih pevskih zborov socialnih zavodov Slovenije, vedno smo se vrnile domov z lepimi spomini in obljubo ,da drugo leto spet gremo. Vendar pa nam letos oddaljenost kraja nastopa in zdravje tega ni dopuščalo, zato smo se že spomladi odločile, da gremo letos s svojim nastopom na Festival za tretje življenjsko obdobje. Želele smo se predstaviti širši skupnosti in pokazati, da v nas gori močan življenjski ogenj, še posebej takrat, ko zapojemo iz srca. Želele smo, da vsi vedo, da smo v Domžalah doma veseli in prijazni ljudje, ki jim smeh in navdušenje za novosti nista tuja.

»Nastopile boste 30.9. prvi dan festivala ob 12 uri « je prišel odgovor na našo prijavnico. Zelo smo se razveselile, da smo sprejete.

Intenzivne priprave so trajale celo poletje in na koncu kar vsak dan, da smo dokončno izpilile nastop, saj bomo vendar predstavljale naš dom širni Sloveniji. Vse je bilo pripravljeno, naše gala obleke za nastop spakirane, pripomočki in instrumenti uglašeni, posedli smo se v avtobus in se podali proti beli Ljubljani. Odšli smo kar nekaj prej, da bi si lahko ogledali tudi nastope drugih gostov na festivalu. Vse lepo in prav je teklo do našega vstopa v Cankarjev dom, moram reči da so bile že tu določene ovire, saj so nekateri izmed nas težko pokretni. Tolažili smo se, da se bomo že spočili, ko pridemo do prireditvenega prostora. Samo kaj ko stolov skoraj ni bilo, še tisto malo pa je bilo zasedenih. Prav težko smo stali med množico prerivajočih se obiskovalcev. Čez čas smo od vodje odra uspeli dobiti nekaj sedežev, ki so bili sicer namenjeni za naš nastop, večina pa je morala stati . Oblačilnica, če ta steklen prostor lahko tako imenujemo, smo si delili z vsemi nastopajočimi, ki so bili pred nami in za nami. Gneča je bila nepopisna. In kako priti do toaletnih prostorov – zelo težko. Da bi kje ponudili nastopajočim, ki so bili po večini starejši ljudje požirek vode pa sploh ni bilo misliti. Opravile smo nastop, na katerega smo Spominčice zelo ponosne, saj nam je res dobro uspel, potem pa smo se utrujeni in s slabimi vtisi podali domov. Naš sklep – v Cankarjev dom na festival, ki je namenjen starejšim ne gremo več. Nam je lepše doma. Svoje pripombe in vtise smo posredovali vodji programa in dobili tudi odgovor. Da je prireditev res množična in so se trudili po svojih močeh, da pa smo mi prvi dan res slabo naleteli. Ne vem če so nas prepričali.

Mojca Kerč

DOSTOPNOST